Clicky

 
Transport Online - Opvang Ter Apel nagenoeg vol, 'dringend nieuwe plekken nodig'

Opvang Ter Apel nagenoeg vol, 'dringend nieuwe plekken nodig'

Opvang Ter Apel nagenoeg vol, 'dringend nieuwe plekken nodig'
01-05-2022 20:06 | Binnenland | auteur ANP

TER APEL - De centrale opvanglocatie in het Groningse Ter Apel is nagenoeg weer volgeraakt met asielzoekers, zo meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zondagavond. "We hebben dringend nieuwe opvangplekken nodig om de hoeveelheid mensen hier te verminderen", legt hij uit. Voor zondagnacht heeft wel gewoon iedereen een slaapplek, maandag kan de situatie mogelijk wel voor problemen gaan zorgen.

Het COA, waar maximaal tweeduizend mensen opgevangen kunnen worden, heeft de afgelopen periode vaker alarm moeten slaan vanwege de capaciteitsnood. Eerder namen onder meer Amsterdam, Eindhoven, Nijmegen, Oss, Alkmaar, Venray en Rijswijk asielzoekers over.

De organisatie wil dat er op korte termijn grotere locaties voor asielzoekers beschikbaar komen die voor langere tijd gebruikt kunnen worden. Eerder werden er in Ter Apel al noodopvangtenten geplaatst, maar die moesten weer worden weggehaald.

De Veiligheidsregio Groningen omschreef de situatie bij het aanmeldcentrum eind maart als zorgelijk. Asielzoekers kunnen niet doorstromen naar een van de 111 azc's. Die zitten vol, mede omdat zo'n 13.000 statushouders wachten op een woning.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions