Clicky

 Onderzoek: Nederlanders verdeeld over Suikerfeest-wens premier

Onderzoek: Nederlanders verdeeld over Suikerfeest-wens premier
30-04-2022 10:16 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Nederlanders vinden het positief dat bedrijven en organisaties moslims een prettig Suikerfeest wensen, maar nog geen derde (28 procent) vindt het goed dat minister-president Mark Rutte dat dit doet. Onderzoek van Motivaction onder ruim duizend Nederlanders geeft aan dat 32 procent liever niet heeft dat de premier dit doet, 39 procent zegt er neutraal tegenover te staan.

Minder verdeeldheid is er over de vraag om het feestdagenbeleid aan te passen. Zo steunt iets meer dan de helft (52 procent) het idee om werknemers een christelijke feestdag te laten inruilen voor een dag die zij belangrijk vinden, zoals bijvoorbeeld het Suikerfeest. Net geen kwart (24 procent) van de deelnemers aan het onderzoek over ramadan en Suikerfeest is het daar niet mee eens. Slechts een kleine groep (16 procent) vindt het een goede idee om van het Suikerfeest een officiële vrije dag te maken.

Begin april begon voor honderden miljoenen moslims over de hele wereld, onder wie honderdduizenden Nederlanders, de vastenmaand ramadan. Een maand lang mogen ze van het ochtendgloren tot in de avond niet eten, niet drinken, niet vrijen en niet roken. De ramadan eindigt met het Suikerfeest, 1 of 2 mei.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions