Clicky

 
Transport Online - Drukke ochtend op Schiphol zorgt voor lange rijen en vertragingen

Drukke ochtend op Schiphol zorgt voor lange rijen en vertragingen

Drukke ochtend op Schiphol zorgt voor lange rijen en vertragingen
30-04-2022 10:09 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - Op luchthaven Schiphol is het zaterdagochtend heel druk, met lange rijen voor de incheckbalies. Een blik op de vertrekborden leert dat er vijftien tot twintig vluchten zijn vertraagd. Ook zijn sommige vluchten geannuleerd. Schiphol waarschuwde vrijdag al voor grote drukte dit weekend op de luchthaven en vroeg luchtvaartmaatschappijen vluchten te schrappen om de werkdruk bij personeel te verlichten.

Volgens een woordvoerster van de luchthaven leidt drukte de vooralsnog niet tot problemen. Medewerkers van Schiphol proberen de reizigersstromen in goede banen te leiden en krijgen veel vragen te verwerken van mensen. Er loopt ook extra kantoorpersoneel rond om mensen op weg te helpen.

Geprobeerd wordt om wachtende passagiers zo snel mogelijk te laten doorstromen. In een hal zijn linten gespannen om mensen naar hun incheckbalie te begeleiden. Via de omroepinstallatie was een verontschuldiging te horen voor de lange rijen die er zijn vanwege de vakantiedrukte en een tekort aan personeel. Er loopt ook marechaussee rond.

KLM kondigde al aan voor zaterdag en zondag zeker 47 vluchten te annuleren. Van TUI en Corendon zijn voor zaterdag enkele vluchten verplaatst naar Rotterdam The Hague Airport. Schiphol wilde 3500 minder passagiers op de luchthaven en dat is "om en nabij" gelukt, werd vrijdag al gemeld.

Een medewerkster van de security zegt dat de werkdruk nog steeds heel hoog is. Wel vindt zij dat er een groot verschil is met een week geleden, toen er door een staking van grondpersoneel enorme drukte ontstond en mensen werden opgeroepen niet meer naar Schiphol te komen. "Vorig weekend was het echt chaos, de drukte die er nu is, komt door het tekort aan personeel".

Door de coronapandemie heeft de luchthaven erg veel last van grote personeelstekorten. Mensen raakten tijdens de pandemie hun baan kwijt omdat er bijna twee jaar lang minder werd gevlogen. En niet iedereen is teruggekeerd in zijn oude baan. De meivakantie waarin veel mensen op reis willen, zet extra druk op het huidige personeel.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden