Clicky

 
Transport Online - Britse minister: Poetin kan nieuwe wereldoorlog uitroepen

Britse minister: Poetin kan nieuwe wereldoorlog uitroepen

Britse minister: Poetin kan nieuwe wereldoorlog uitroepen
29-04-2022 14:48 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

LONDEN - De Britse regering houdt er rekening mee dat de Russische president Vladimir Poetin een nieuwe wereldoorlog uitroept nu de invasie in het buurland Oekraïne stokt. De Britse minister van Defensie, Ben Wallace, zegt dat het hem niet zou verbazen als Poetin binnenkort de ​​oorlog aan de "nazi's van de wereld" gaat verklaren.

De Russische leider zou dan ook een "massale" mobilisatie van Rusland kunnen afkondigen. Volgens de Britse krant Daily Mail gaat Wallace uit van 9 mei, de dag waarop de overwinning op nazi-Duitsland wordt gevierd.

Moskou noemt de Russische invasie, die op 24 februari begon, een speciale operatie om Oekraïne van nazi's te verlossen. Wat eigenlijk als korte actie was bedoeld, dreigt uit te lopen op een lange strijd. Volgens Wallace heeft Poetin bij veel van diens oorlogsdoelstellingen "gefaald". In het Westen wordt inmiddels rekening gehouden met een jarenlange oorlog.

Omdat westerse landen geld en wapens aan Oekraïne leveren, wijst het Kremlin met regelmaat op zijn kernwapens om zo het Westen te intimideren. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zei onlangs dat het gevaar van een kernoorlog groot is.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden