Clicky

 
Transport Online - Vliegveld Rotterdam bekijkt verzoeken overnemen Schipholvluchten

Vliegveld Rotterdam bekijkt verzoeken overnemen Schipholvluchten

Vliegveld Rotterdam bekijkt verzoeken overnemen Schipholvluchten
29-04-2022 13:59 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

ROTTERDAM - Rotterdam The Hague Airport beoordeelt meerdere verzoeken van organisaties zoals luchtvaartmaatschappij KLM en reisorganisatie Corendon om vluchten over te nemen. Schiphol heeft luchtvaartmaatschappijen opgeroepen dit weekend vluchten te annuleren vanwege de te verwachten drukte. Er kwamen vooralsnog minder dan tien aanvragen binnen, aldus een woordvoerder.

De verzoeken van KLM worden nu beoordeeld, daarna volgen die van overige maatschappijen. Het verzoek van Corendon voor een vlucht op zaterdag en een op zondag is al goedgekeurd.

De zegsman zegt dat er "enige ruimte" is om vluchten over te nemen. Dan wordt bijvoorbeeld ook gekeken naar hoeveel personeel beschikbaar is om de bagage af te handelen. "En ook bij ons is het al drukker vanwege de meivakantie. Maar we beoordelen iedere aanvraag."

Reisorganisatie TUI laat weten "alle mogelijkheden" te onderzoeken om te helpen Schiphol dit weekend te ontlasten. Ook het verplaatsen van vluchten naar andere luchthavens is een optie, zegt een woordvoerster. "Maar dan moet het wel mogelijk zijn. De mogelijkheden zijn helaas beperkt zo heel kort voor vertrek." Namens TUI vertrekken dit weekend 45 volle vakantievluchten naar Europese bestemmingen maar ook naar bijvoorbeeld Curaçao.

Schiphol heeft luchtvaartmaatschappijen gevraagd dit weekend boekingen te annuleren vanwege de drukte. Onder meer Corendon en TUI zeggen dat niet te willen doen en kijken naar andere oplossingen.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • J.Roeland
  KLG EUROPE
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden