Clicky


Bennie Jolink springt in de bres voor Derksen: 'preuts gelul, zo waren de 70's'

Bennie Jolink springt in de bres voor Derksen:  'preuts gelul, zo waren de 70's'
29-04-2022 12:21 | Showbizz | auteur ANP

HUMMELO - Bennie Jolink neemt het in het kaarsenverhaal rond Johan Derksen op voor de 73-jarige programmamaker. In een bericht op Facebook noemt de oud-frontman van de band Normaal de ophef onder meer "preuts gelul" en de critici "hypocriete slijmerds". Het bericht is al ruim duizend keer gedeeld.

"Ach ach ach wat vallen we weer over Johan Derksen! Stelletje hypocriete slijmerds, die niks van de 60er en 70er jaren begrijpen", schrijft Jolink (75). De zanger uit de Achterhoek reageert daarmee op de onthulling die Derksen dinsdag deed in het SBS6-programma Vandaag Inside. Daarin stelde hij vijftig jaar geleden een dronken en bewusteloze vrouw met een kaars te hebben gepenetreerd. Hij stelde zelf toen dat hij hiervoor nu veroordeeld zou worden. Later nuanceerde hij zijn uitspraken en stelde dat er geen penetratie had plaatsgevonden, maar de kaars tussen de benen had neergezet. Donderdag stelde Derksen dat hij stopt met het programma.

"We hebben vrouwen meegemaakt die voorstellen deden, waar de duivel een kleur van zou krijgen!", zegt de zanger die zijn band Normaal begin jaren 70 oprichtte. "Of we er wel of niet op in gingen, laat ik in het midden, maar als overtuigd feminist, kan ik zeggen dat ik nooit iets tegen de zin van een vrouw heb gedaan. Maar wat er nu voor preuts gelul plaats vindt, gaat alle perken te buuten." Joling noemt het verhaal van Derksen "een onschuldig verhaal over iets wat wij bijna dagelijks meemaakten". "Gewoon dronken lolmakerij, anders niks. De moeite niet waard om je druk over te maken", schrijft de muzikant.

Onder het bericht zijn rond het middaguur zo'n 750 reacties geplaatst. Daarin geven mensen Jolink gelijk, maar wordt er bijvoorbeeld ook geschreven dat Derksen beter na had moeten denken voor hij zijn verhaal op tv vertelde.