Clicky

 
Transport Online - Geen bonussen meer voor directie en aandeelhouders Schiphol Group in nieuwe cao

Geen bonussen meer voor directie en aandeelhouders Schiphol Group in nieuwe cao

Geen bonussen meer voor directie en aandeelhouders Schiphol Group in nieuwe cao
29-04-2022 10:05 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

SCHIPHOL - Vakbonden hebben in de nieuwe cao voor de Schiphol Group afgesproken dat al het geld dat verdiend wordt naar de werknemers gaat. Marcelle Buitendam, bestuurder FNV Publiek Belang: "We zijn blij dat elke cent die verdiend wordt naar de werknemers gaat en niet meer naar bonussen voor de top."

Het is voor het eerst dat de FNV in een cao afspreekt dat er geen dividend meer gaat naar aandeelhouders en dat er ook geen bonussen worden uitgekeerd aan de directie.

Per 1 februari krijgen werknemers er 2,5 procent meer loon bij. Ook kunnen werknemers die op 26 april in dienst waren rekenen op een eenmalige uitkering van € 500 bruto.

Regeling voor ouderen

In de cao staan ook voor het eerst goede afspraken voor ouderen om gezond hun pensioen te halen. Werknemers van 60 jaar of ouder kunnen 80 procent gaan werken, met behoud van 90 procent loon en 100 procent pensioenopbouw. Deze regeling gaat in op 1 januari 2023.

Jongere werknemers

Werknemers die nog geen aanspraak kunnen maken op extra vakantie-uren vanwege een bepaalde leeftijd, krijgen vanaf dit jaar diversiteitsuren. Het gaat daarbij om 8 procent van het aantal wettelijke vakantie-uren. Bij een fulltime dienstverband betekent dit twee extra dagen per jaar.  

Bij Schiphol Groep werken 1.100 mensen. Ze zijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op de hele luchthaven en zorgen onder meer voor de veiligheid. De cao gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2022 en loopt tot en met 31 maart 2023.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden