Clicky

 
Transport Online - KLM schrapt vluchten na oproep drukte te voorkomen op Schiphol

KLM schrapt vluchten na oproep drukte te voorkomen op Schiphol

KLM schrapt vluchten na oproep drukte te voorkomen op Schiphol
28-04-2022 17:44 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol heeft aan alle luchtvaartmaatschappijen gevraagd komend weekend maatregelen te nemen om drukte zoals vorig weekend tegen te gaan. Dat zegt luchtvaartmaatschappij KLM in een bericht aan het personeel. De vliegmaatschappij laat weten te verwachten vrijdag vluchten te moeten schrappen. Hoeveel vluchten het zijn, is nog niet bekend.

"KLM gaat op korte termijn met Schiphol om de tafel om te bespreken welke meer structurele oplossingen zij voor ogen hebben", staat in de interne memo. De luchtvaartmaatschappij benadrukt dat het belangrijk blijft dat passagiers op tijd naar de luchthaven komen.

Schiphol bevestigt in gesprek te zijn met luchtvaartmaatschappijen over een oplossing om "de druk op het hele systeem te verlichten". De luchthaven heeft ze daarom verzocht om boekingen voor dit weekend te schrappen. Voor de periode tussen 2 en 8 mei vraagt het vliegveld luchtvaartmaatschappijen om geen nieuwe boekingen aan te nemen. Het is nog niet duidelijk hoezeer de passagiersstroom moet slinken om de situatie beheersbaar te houden.

Vorig weekend kampte Schiphol met grote drukte door een wilde staking bij personeel. Vluchten waren daardoor vertraagd of werden geannuleerd. Bagage van passagiers kon niet mee of moest worden nagestuurd naar bestemmingen. Afgelopen week had de luchthaven nog last van de nasleep van de staking. Volgens KLM komt de drukte van de afgelopen dagen door tekorten aan personeel bij de beveiliging, waardoor lange rijen ontstonden.

Ook Schiphol zegt dat personeelsgebrek de hoofdoorzaak is van de problemen. "We hebben keihard geworven, maar de arbeidsmarkt is erg krap", legt hij uit. "Over de gehele linie zijn er personeelstekorten, van de parkeerwachten tot aan de security."

Reisorganisator TUI laat weten geen vakanties en dus ook geen vluchten te willen schrappen. Budgetmaatschappij easyJet, met een marktaandeel van 10 procent op Schiphol, is ook niet van plan op voorhand vluchten te annuleren, maar raadt passagiers wel aan actuele vluchtinformatie bij te houden.

"Dit zijn vakantievluchten van mensen die daar al twee jaar naar uitgekeken hebben", zegt een woordvoerster van TUI. De touroperator zegt "vanzelfsprekend" al maatregelen te hebben genomen om de drukte te beheersen op de luchthaven. "Er lopen mensen die de zaak stroomlijnen, maar op enig moment is het ook niet meer in onze handen."

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden