Clicky


Hapag-Lloyd rust complete containervloot uit met realtime tracking-apparatuur

Hapag-Lloyd rust complete containervloot uit met realtime tracking-apparatuur
28-04-2022 12:08 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

HAMBURG - Hapag-Lloyd zal zijn volledige containervloot uitrusten met realtime tracking-apparatuur. Na de succesvolle introductie van realtime monitoring voor zijn reefercontainervloot in 2019 met het IoT-product Hapag-Lloyd LIVE, zal het bedrijf beginnen met het installeren van nieuw ontwikkelde apparaten op alle standaardcontainers van zijn drie miljoen grote TEU-vloot. Hapag-Lloyd blijft de containervaart verder digitaliseren en Hapag-Lloyd LIVE zal in 2023 beschikbaar komen voor klanten van zijn standaardcontainers.

“In de toekomst zullen we in staat zijn om al onze klanten realtime track & trace-gegevens te bieden, waardoor ze volledig inzicht hebben in elke containerbeweging wereldwijd. We kunnen vertragingen eerder detecteren, getroffen klanten automatisch informeren en in een vroeg stadium tegenmaatregelen nemen. We zijn er vast van overtuigd dat onze realtime tracking-aanpak niet alleen gunstig zal zijn voor onze klanten, maar een game changer zal zijn voor de hele containervervoersindustrie”, zegt Maximilian Rothkopf, COO van Hapag-Lloyd.

De apparaten zullen in staat zijn om gegevens in realtime vanuit elke container te verzenden en zo de supply chain transparanter en efficiënter te maken. Ze kunnen locatiegegevens aanleveren op basis van GPS, temperatuur meten en eventuele plotselinge schokken aan de container monitoren. In de toekomst kunnen via Bluetooth extra sensoren worden toegevoegd. Om de veiligheid van bemanningen, lading en schepen te garanderen, zijn de apparaten ontworpen en gecertificeerd volgens de explosieveilige norm ATEX Zone 2. Het bedrijf zal blijven samenwerken met belangrijke klanten om het product en de functies ervan te ontwikkelen en uit te breiden op basis van hun feedback.

Het bewakingsapparaat voor zeecontainers integreert de nieuwste technologie voor het oogsten van energie en technieken met een laag stroomverbruik om een ​​ultralange levensduur te garanderen met hoogfrequente gegevensverzending. De containervloot zal vanaf deze zomer worden uitgerust met apparaten van zowel de gevestigde TradeTech-partner Nexxiot AG als apparaten van ORBCOMM, een wereldleider in Internet-of-Things-oplossingen, die later dit jaar begint.

"Het is onze visie om 's werelds slimste containervloot op te bouwen en onze klanten waardevolle informatie te verstrekken met de frequentie die ze nodig hebben", zegt Olaf Habert, Director Container Applications bij Hapag-Lloyd. “Door samen te werken met de meest geavanceerde bedrijven voor IoT-toepassingen op wereldschaal, kunnen we onze containervloot zo snel mogelijk uitrusten. Dit is wat onze klanten nu nodig hebben en in toenemende mate verwachten, zodat ze hun complexe supply chains beter kunnen beheren.”