Clicky

 
Transport Online - Alstom sluit onderhoudscontract voor 70 locomotieven met Alpha Trains Group

Alstom sluit onderhoudscontract voor 70 locomotieven met Alpha Trains Group

Alstom sluit onderhoudscontract voor 70 locomotieven met Alpha Trains Group
28-04-2022 11:44 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Alstom, wereldwijd marktleider op het gebied van slimme mobiliteit, heeft een langetermijn-onderhoudscontract gesloten met de Alpha Trains Group, een van de grootste verhuurbedrijven van spoorvoertuigen in Europa. Met dit achtjarige onderhoudscontract voor een deel van zijn locomotievenvloot op de Europese corridor geeft Alpha Trains blijk van zijn vertrouwen in de expertise en knowhow van Alstom. De samenwerking begon in oktober 2021 met 50 locomotieven, maar dankzij het zeer hoge prestatieniveau en de onderhoudskwaliteit van Alstom is dit aantal al na enkele maanden gestegen tot 70.

Dankzij dit langetermijncontract met Alstom kan Alpha Trains zijn klanten in heel Europa meer betrouwbaarheid, beschikbaarheid en flexibiliteit bieden in de vorm van preventief en correctief onderhoud, langetermijnverbeteringen en de inzet van de mobiele teams van Alstom. Deze teams kunnen zeer snel ter plaatse zijn in geval van een defect. Alstom beschikt ook over een uitgebreid depotnetwerk in Europa langs de belangrijkste corridors voor goederenvervoer per spoor. Dit biedt de klanten van Alpha Train cruciale voordelen, zoals minder stilstandtijd en een grotere beschikbaarheid van het rollend materieel.

"Dit contract met Alpha Trains is erg belangrijk voor ons, want het bewijst dat onze klant vertrouwen heeft in onze diensten. We zijn er dan ook trots op dat we een servicepartner voor de lange termijn zijn", zegt Frank Strik, Managing Director Services Benelux. "Alstom is wereldleider op het gebied van spoorwegdiensten en dit is een win-win situatie voor beide partijen. Voor Alstom is deze uitbreiding van de samenwerking niet alleen een kans om zijn relatie met Alpha Trains te optimaliseren, maar ook om zijn onderhoudsdivisie te versterken en zijn groeiende onderhoudsnetwerk in de EU verder te ontwikkelen".

"Wij zijn blij dat we een raamcontract hebben gesloten met Alstom Benelux en Alstom Duitsland voor het full-service onderhoud van locomotieven. Met dit contract verzekeren we ons van de hoge onderhoudskwaliteit van Alstom, waardoor Alpha Trains de beste betrouwbaarheid en beschikbaarheid van TRAXX-locomotieven in West- en Midden-Europa kan bieden", vertelt Fernando Pérez, Managing Director van de Locomotives Division van Alpha Trains.

De samenwerking tussen Alstom en Alpha Trains bestond al, want er waren al meerdere overeenkomsten op lokaal niveau gesloten. Maar dit is de eerste keer dat de twee bedrijven voor dergelijke activiteiten een wereldwijd raamcontract op lange termijn hebben ondertekend.

In de Benelux dragen de goed uitgeruste en ervaren vestigingen in Antwerpen, Brugge en Rotterdam bij tot het onderhoud van deze locomotieven, zowel in het depot als op locatie. De vestigingen bieden een brede waaier aan activiteiten voor alle soorten spoorvoertuigen. De groeiende activiteiten van Benelux Services, waar meer dan 400 mensen werken, hebben betrekking op alle soorten onderhoud.

Alpha Trains is de grootste operationele leasing- en beheermaatschappij voor rollend materieel in Europa met meer dan 130 werknemers in verschillende vestigingen in Luxemburg, Antwerpen, Keulen, Madrid, Parijs en Warschau. Alpha Trains beschikt over een vloot van meer dan 850 motorrijtuigen en locomotieven, die momenteel in 22 Europese landen door talrijke openbare en particuliere exploitanten worden gebruikt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions