Clicky

 
Transport Online - Rechtbank veroordeelt Sesamstraatkartel tot jarenlange gevangenisstraffen

Rechtbank veroordeelt Sesamstraatkartel tot jarenlange gevangenisstraffen

Rechtbank veroordeelt Sesamstraatkartel tot jarenlange gevangenisstraffen
26-04-2022 19:44 | Misdaad | auteur Redactie

ZWOLLE - In het strafproces tegen het zogenoemde Sesamstraatkartel heeft de rechtbank Overijssel in Zwolle dinsdag 17 verdachten veroordeeld tot straffen die oplopen tot jarenlange gevangenisstraffen. De drie mannen die worden gezien als de leiders van de drugs- en witwasorganisatie kregen gevangenisstraffen van 6, 7 en 9 jaar opgelegd.

Elf andere verdachten in het megaproces zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 30 maanden tot 5 jaar. Drie verdachten kregen werkstraffen opgelegd.

De rechtbank vindt dat sprake is van een groots opgezette organisatie, waarin een groot aantal fictieve bedrijven zijn opgericht om een schijnbaar legale vorm van import van onder andere fruit op te zetten.

De verdachten hebben zich volgens de rechtbank niet bekommerd om de gevolgen van de handel in verdovende middelen en de schadelijke, verslavende uitwerking op de gebruikers. De verdachten hebben enkel gehandeld uit eigen winstbejag.

De deelnemers van de criminele organisatie  hadden elk een eigen rol. De drie leidinggevenden coördineerden en faciliteerden de drugs- en witwasactiviteiten. Zij waren actief betrokken bij de import van verdovende middelen.

De rechtbank benadrukte dat criminele organisaties de rechtsorde ondermijnen, maatschappelijke onrust veroorzaken en de maatschappij veel financieel nadeel berokkenen. Van dergelijke organisaties gaat een bijzondere dreiging richting de maatschappij uit.

De rechtbank neemt het de verdachten ook kwalijk dat zij met het witwassen van de drugswinsten de integriteit van het financiële en economische verkeer aantasten. Ook de corrumperende invloed op het reguliere bankverkeer ziet de rechtbank als een bedreiging voor de samenleving.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions