Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagenchauffeur deels vrijgesproken en deels veroordeeld voor dodelijk ongeval Amsterdam

Vrachtwagenchauffeur deels vrijgesproken en deels veroordeeld voor dodelijk ongeval Amsterdam

Vrachtwagenchauffeur deels vrijgesproken en deels veroordeeld voor dodelijk ongeval Amsterdam
26-04-2022 16:17 | Ongevallen | auteur Redactie | Esther van der Wal

AMSTERDAM - De rechtbank van Amsterdam heeft vandaag een 71-jarige vrachtwagenchauffeur gedeeltelijk vrijgesproken en deels veroordeeld voor een dodelijk ongeval op de Jan van Galenstraat in Amsterdam waarbij een 31-jarige fietsster om het leven kwam.

De chauffeur werd vrijgesproken van het verkeersmisdrijf in artikel 6 van de Wegenverkeerswet (daarvan is sprake als de verkeersregels zeer ernstig niet zijn nageleefd) en veroordeeld voor de overtreding in artikel 5 van de Wegenverkeerswet. Daardoor is bewezen dat hij één moment niet heeft opgelet, waardoor gevaar op de weg is veroorzaakt. Die ene verkeersfout leidt tot een straf die past bij die ene verkeersfout, zegt zijn advocaat verkeersstrafrecht, Rick van Leusden.

"Het is goed om te lezen dat de rechtbank in haar vonnis oog heeft voor zowel de nabestaanden als mijn cliënt. De gevolgen van zo’n moment niet opletten zijn verschrikkelijk voor de nabestaanden. Geen straf zal recht doen aan hun verlies, ook niet de schade die zij vergoed krijgen. Daarnaast is ook het leven van mijn cliënt verwoest. Hij is alles kwijt en zal waarschijnlijk nooit meer zijn beroep als vrachtwagenchauffeur uitoefenen. Hij is niet meer dezelfde persoon als vóór het ongeval", aldus mr. van Leusden in een reactie.

De vrachtwagenchauffeur heeft een posttraumatische stress-stoornis (PTSS) en heeft amper geld om rond te komen. Daarnaast heeft hij herhaaldelijk contact gezocht met de nabestaanden en heeft hij meegewerkt aan een mediationtraject. Gelet op al het voorgaande vindt de rechtbank een werkstraf van 20 uren en een rijontzegging van 6 maanden passend. Eerder werd 240 uur werkstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, geëist.

Naast de taakstraf is de chauffeur ook veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats