Clicky


Duitse politie stopt ongebruikelijk autotransport en vindt meerdere gebreken

Duitse politie stopt ongebruikelijk autotransport en vindt meerdere gebreken [+foto's]
26-04-2022 15:19 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

ROSDORF - Op de Duitse A7 heeft de Duitse politie half april een vrachtwagen uit Tsjechië gecontroleerd die niet alleen boomstammen vervoerde maar ook nog een auto er bovenop. Dat maakte de Duitse politie vandaag, dinsdag 26 april, bekend.

Andere weggebruikers merkten het ongebruikelijke vervoer op en belden de politie. Kort daarna stuurde de politie de vrachtwagen van de A7 naar het verzorgingsgebied Göttingen-Ost. Tijdens de nauwkeurige controle van de voertuigcombinatie hebben de agenten aanzienlijke gebreken vastgesteld waaronder enkele beschadigde banden.

Het sterk verroeste chassis en de gebrekkige ladingzekering van de vervoerde auto zorgden er aanvankelijk voor dat de 48-jarige bestuurder niet verder mocht rijden. De vrachtwagen werd door de agenten vastgezet met een stalen ketting totdat de gebreken waren verholpen.

Tegen de avond had de man gebreken verholpen en mocht hij zijn weg vervolgen. De agenten hielden hem een ​​borgsom van 85 euro in voor het niet goed vastzetten van de lading.