Clicky


Zwaarbewapende politie in Weesp om jongens met speelgoedwapen

Zwaarbewapende politie in Weesp om jongens met speelgoedwapen [+video]
26-04-2022 13:44 | Binnenland | auteur ANP

WEESP - Zwaarbewapende agenten zijn dinsdag rond het middaguur bij station Weesp op een melding afgekomen voor wat later bleek twee jongens met een speelgoedwapen. Op beelden op Twitter is te zien dat in elk geval drie zwaarbewapende agenten door een helikopter worden afgezet dicht bij het station.

De politie kreeg een melding dat iemand "met een mes of zwaardachtig voorwerp gezien was in de trein of op het perron", zegt een politiewoordvoerster. Vanwege het mogelijke gevaar voor anderen "namen we die melding serieus" en dus kwamen meerdere politie-eenheden naar het station. Het treinverkeer werd stilgelegd en reizigers meldden op Twitter dat ze niet uit de trein konden. "Het krioelt van de politie om ons heen", schreef iemand.

Twee verdachten werden uit de trein gehaald en na een gesprek bleek de situatie volgens de politiewoordvoerster genuanceerder te liggen. De twee hadden een "speelgoedachtig nepzwaard" bij zich. De jongens werden in eerste instantie aangehouden, maar na "een kort, streng gesprek is besloten dat zij niet mee hoeven naar politiebureau".

De NS meldde rond 13.00 uur dat de vertragingen rond Weesp weer voorbij waren.