Clicky

 
Transport Online - Duitsland levert luchtafweergeschut aan Oekraïne

Duitsland levert luchtafweergeschut aan Oekraïne

Duitsland levert luchtafweergeschut aan Oekraïne
26-04-2022 10:04 | Buitenland | auteur ANP

BERLIJN - Duitsland gaat luchtafweergeschut leveren aan Oekraïne, heeft coalitieparlementariër Johannes Vogel (FDP) bevestigd na berichtgeving van Süddeutsche Zeitung. Volgens de krant gaat minister van Defensie Christine Lambrecht die toezegging dinsdag doen tijdens een bijeenkomst op een militaire luchtbasis in Duitsland. Daar praten de VS en veertig bondgenoten over de situatie in Oekraïne.

Het zou gaan om tanks van het type Cheetah, in het Duits Gepard. Deze tanks zijn gemaakt om te kunnen schieten op luchtdoelen en gronddoelen en zijn voorzien van een radar en twee 35-millimeterkanonnen.

In een uitgelekte speech van Lambrecht staat verder dat Oekraïense soldaten in Duitsland zullen worden getraind hoe het luchtafweergeschut te gebruiken. Frankrijk liet vorige week ook weten Oekraïense militairen te trainen om wapens te leren bedienen die door de Fransen worden geleverd.

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz zei eerder deze maand nog dat de wapens voor Oekraïne op zijn en Duitsland niets meer kan leveren. Dat zou deels komen doordat Duitsland militair materieel heeft waarvoor de Oekraïners niet zijn opgeleid. Scholz wil ook alleen verdedigende wapens naar Oekraïne sturen, deze luchtafweertanks zouden daaronder vallen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden