Clicky

 
Transport Online - Brabantse automobilist trekt spoor van vernielingen

Brabantse automobilist trekt spoor van vernielingen

Brabantse automobilist trekt spoor van vernielingen
24-04-2022 14:43 | Binnenland | auteur ANP

UDENHOUT - Een 38-jarige automobilist uit Udenhout is zaterdag aangehouden, nadat hij een spoor van vernielingen had getrokken. De man veroorzaakte meerdere aanrijdingen, reed door rood, maakte zich schuldig aan bumperkleven en reed vermoedelijk onder invloed, meldt de politie.

De eerste melding over de automobilist kwam zaterdag rond 10.15 uur binnen bij de politie. Hij zou op de Helvoirtseweg in Vught een aanrijding hebben veroorzaakt en zijn doorgereden. Agenten troffen hem toen nergens aan. Rond 12.30 uur kreeg de politie echter een melding binnen over een auto, waarvan een kentekenplaat miste, die over de N261 richting Tilburg reed. De automobilist zou op de kruising met de Heikantlaan een aanrijding hebben veroorzaakt, door rood zijn gereden en vervolgens richting de Bachlaan zijn weg hebben vervolgd.

Gelet op de melding die ochtend sloegen agenten direct aan op deze nieuwe melding, omdat de auto voldeed aan de eerder doorgekregen gegevens. Agenten reden naar de woning van de man op wiens naam dat kenteken stond, zagen de auto staan en de bestuurder uitstappen. Uit een blaastest bleek dat de 38-jarige man uit Udenhout onder invloed van alcohol was. Hij is aangehouden.

Na onderzoek bleek de verdachte nog meer op zijn kerfstok te hebben, aldus de politie. Zo zou hij rond 11.00 uur op de kruising van de Mozartlaan met de Bachlaan en de Reigerbosweg opzettelijk tegen de auto van een man uit Waalwijk aan zijn gereden en daarna zijn weggereden. Even daarvoor zou hij zich al schuldig hebben gemaakt aan rijden door rood licht, bumperkleven en onnodig toeteren.

Verder bleek dat de man zijn rijbewijs na een eerder verkeersfeit al kwijt was geraakt. Zijn auto is in beslag genomen. Hij zit nog vast.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden