Clicky

 
Transport Online - Opkomst bij Franse verkiezingen ligt vooralsnog lager dan in 2017

Opkomst bij Franse verkiezingen ligt vooralsnog lager dan in 2017

Opkomst bij Franse verkiezingen ligt vooralsnog lager dan in 2017
24-04-2022 14:38 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

PARIJS - De opkomst bij de Franse presidentsverkiezingen lag zondag om 12.00 uur met 26,41 procent iets lager dan in 2017. Bij de slotronde van de vorige strijd om het presidentschap had voor de middag 28,23 procent van de kiesgerechtigden een stem uitgebracht.

Gegevens van het ministerie van Binnenlandse Zaken laten ook zien dat de opkomst wel iets hoger is dan bij de eerste stemronde. Twee weken geleden lag het opkomstpercentage om 12.00 uur op 25,48 procent. De kiezers hebben ditmaal de keuze uit de twee populairste kandidaten van toen: de zittende president Emmanuel Macron en Marine Le Pen.

Ongeveer 48,7 miljoen mensen kunnen dit jaar stemmen. Le Pen en Macron stemden zelf in twee verschillende gemeenten in het noorden van het land. Pas als de laatste stemlokalen om 20.00 uur sluiten, komen de eerste exitpolls. De eerste uitslagen worden in de loop van de avond verwacht. Inwoners van de Franse overzeese gebieden konden zaterdag al een keuze maken.

Macron en Le Pen streden in 2017 ook al tegen elkaar voor het presidentschap. Macron won destijds met 66 procent van de stemmen. De verwachting is dat het verschil tussen de politici dit jaar minder groot zal zijn. Volgens de laatste peilingen kan Macron op ongeveer 57 procent van de stemmen rekenen. Zijn verwachte voorsprong op Le Pen werd in de dagen voor de verkiezingen iets groter.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,211
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden