Clicky


Doden en gewonden bij raketaanvallen op Odessa

Doden en gewonden bij raketaanvallen op Odessa
23-04-2022 20:22 | Buitenland | auteur ANP/AFP

ODESSA - Door Russische raketaanvallen op de Zuid-Oekraïense stad Odessa zijn zaterdag zeker vijf mensen omgekomen en achttien gewond geraakt. Onder de doden is een kindje van achttien maanden, aldus de Oekraïense regering op Telegram. Voor meer levens wordt gevreesd.

Volgens de Oekraïense luchtmacht troffen twee raketten een militaire basis in de stad. Twee andere zouden zijn neergekomen in een woonwijk. Ook zouden twee raketten door de luchtverdediging zijn neergehaald. De raketten werden afgevuurd door langeafstandsbommenwerpers van het type TU-95, meldt de luchtmacht.

Het bericht kon niet onafhankelijk bevestigd worden. Op sociale media circuleren beelden van een flatgebouw in Odessa dat in brand staat.

Moskou claimde een logistieke terminal in de buurt van Odessa te hebben gebombardeerd. Er zou volgens het ministerie van Defensie een grote hoeveelheid buitenlands wapentuig van Amerikaanse en Europese makelij opgeslagen hebben gelegen. In een onlinebericht werd tevens gezegd dat de Russische strijdkrachten zaterdag ongeveer 200 Oekraïense militairen hebben gedood en zeker dertig voertuigen hebben vernietigd.