Clicky

 
Transport Online - Grote brand verwoest loodsen fruitteler en woning in Erichem [+video]

Grote brand verwoest loodsen fruitteler en woning in Erichem

Grote brand verwoest loodsen fruitteler en woning in Erichem [+video]
23-04-2022 19:25 | Binnenland | auteur ANP

ERICHEM - Een grote brand in het Gelderse Erichem heeft zaterdag vier loodsen bij een fruitteler verwoest en een pand dat aan een loods was gebouwd. Een ander pand op het terrein is behouden, een woning op 300 meter afstand is afgebrand. Vuurdeeltjes die door de wind worden meegevoerd zijn onder meer op het rieten dak van dat huis beland, meldt de woordvoerder van de veiligheidsregio. De brand ontstond zaterdagmiddag vermoedelijk in een van de kisten die tegen een loods van het fruitteeltbedrijf stonden. De bluswerkzaamheden duren waarschijnlijk nog de hele nacht.

Bij het bedrijf staan veel kisten, landbouwvoertuigen en kratten met pompoenen. Ook is er veel verpakkingsmateriaal (hout, papier en plastic) opgeslagen. Met de harde wind zorgt dat ervoor dat de brandweer moeilijk vat krijgt op het vuur. Met hoogwerkers en blusvoertuigen probeerden 's middags naar schatting tussen de 250 en 300 hulpverleners het vuur te bestrijden. 's avonds waren er nog ongeveer vijftig brandweermensen aan het werk. Uit Utrecht kwam een team dat is gespecialiseerd in het bestrijden van brand in gebouwen met een rieten kap. De politiehelikopter hield met een warmtecamera in de gaten of er mogelijk nieuwe brandhaarden bij komen.

Twee andere woningen op afstand van de brand kampten met overlast. Een huis met rieten dak heeft waterschade, omdat het uit voorzorg nat wordt gehouden. Bij de andere woning waren er brandjes in de tuin, aldus de veiligheidsregio.

Op de bedrijfspanden zaten zonnepanelen. Door de brand zijn er in de omgeving glasdeeltjes van die zonnepanelen neergekomen. Kinderen moeten oppassen als ze buiten spelen en dieren moeten zoveel mogelijk binnen worden gehouden, adviseert de veiligheidsregio. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Twee personen die rook hadden ingeademd zijn nagekeken door medewerkers van de ambulance maar ze hoefden niet naar het ziekenhuis.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,460
Diesel2,298

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden