Clicky

 
Transport Online - Krant: slachtoffers bombardement theater Marioepol in massagraf

Krant: slachtoffers bombardement theater Marioepol in massagraf

Krant: slachtoffers bombardement theater Marioepol in massagraf
23-04-2022 14:15 | Buitenland | auteur ANP

MARIOEPOL - Overleden slachtoffers van het in maart gebombardeerde theater in Marioepol worden overgebracht naar een massagraf buiten de stad, bericht The Kyiv Independent. De onafhankelijke Oekraïense krant baseert zich op een adviseur van de burgemeester.

In de schuilkelder van het theater zouden zo'n duizend mensen hebben gezeten toen het werd aangevallen. De lokale autoriteiten zeiden te vrezen voor driehonderd doden als gevolg van het bombardement. The Kyiv Independent schrijft dat Russische bezetters bij het theater puin aan het opruimen zijn en gevonden lichamen meenemen naar een massagraf in het dorp Manhoesj, 20 kilometer ten westen van Marioepol.

Het Amerikaanse bedrijf Maxar Technologies deelde donderdag satellietbeelden van het graf. Maxar telde aan de hand van de beelden ruim tweehonderd nieuwe graven. Volgens de lokale autoriteiten zijn daar mogelijk 3000 tot 9000 lichamen begraven, een cijfer dat niet onafhankelijk is bevestigd.

Satellietbeelden

Het bedrijf zei vrijdagavond dat satellietbeelden een tweede massagraf laten zien, ditmaal ten oosten van Marioepol. Het is ook niet bekend hoeveel mensen hier zijn begraven. Een Oekraïense parlementariër die uit het gebied komt, heeft tegen de Britse nieuwszender Sky News gezegd dat er minstens 10.000 lichamen kunnen liggen. Het is niet duidelijk hoe de politicus aan die schatting komt.

De twee maanden durende oorlog heeft desastreuze gevolgen voor Marioepol, dat inmiddels bijna volledig onder Russische controle staat. De stad ligt in puin en het merendeel van de bevolking is gevlucht. De ongeveer 100.000 achtergebleven inwoners leven in erbarmelijke omstandigheden. Het is niet duidelijk hoeveel doden er zijn gevallen. Volgens de burgemeester gaat het om zeker 22.000 burgers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden