Clicky


Jan Rot op 64-jarige leeftijd overleden

Jan Rot op 64-jarige leeftijd overleden
22-04-2022 14:36 | Showbizz | auteur Redactie | Esther van der Wal

ROTTERDAM - Zanger, componist en schrijver Jan Rot is vrijdagochtend op 64-jarige leeftijd overleden. Dat melden zijn nabestaanden op Instagram.

"Vanmorgen heeft Jan vredig en vol liefde het leven verlaten. Hij heeft gekozen voor een stille crematie, zonder uitvaart", aldus het bericht.

Jan Rot leed al geruime tijd aan darmkanker.

Jan Rot werd geboren op kerstnacht 1957 in Makassar, Indonesië en woont sinds 2017 met zijn gezin in Rotterdam.

April 2021 werd Jan ernstig ziek, geopereerd aan een darmtumor, maar in juli bleek dat de uitzaaiingen genezing onmogelijk maakte.  "Ik blijf spelen tot ik erbij neerval", maakte hij bekend in het programma Op1 waar Jan met gitarist Laszlo Versteeg de toepasselijke nieuwe single 'Achtbaan' bracht, een vertaling van 'Roller Coaster' van Danny Vera. Na de zomer begon de tour OK Boomer, in vooral kleinere zalen.  

TV optredens bij Matthijs gaat door (zijn vertaling van 'Hallelujah' met 100-koppig koor), Tot de laatste snik, een rentree in de Slimste Mens en en aflevering  Volle Zalen, plus zijn wekelijkse column in AD waarin hij over zijn leven met kanker schrijft, leverden veel warme en positieve aandacht. 

Op 17 maart jongstleden gaven 15.000 man hem een staand applaus in de Ziggodome voor opnieuw 'Hallelujah' bij Matthijs gaat door in concert.