Clicky

 
Transport Online - Russische schepen mogen ook Amerikaanse havens niet meer in

Russische schepen mogen ook Amerikaanse havens niet meer in

Russische schepen mogen ook Amerikaanse havens niet meer in
21-04-2022 19:03 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De Verenigde Staten gaan Russische schepen uit hun havens weren vanwege de oorlog in Oekraïne. Daarmee voegt het land zich bij Canada en EU-lidstaten, die eerder ook al die stap zetten.

Volgens president Joe Biden houdt de maatregel in dat geen enkel schip dat onder Russische vlag vaart of dat eigendom is van of wordt geëxploiteerd door een Russische bedrijf of persoon, mag aanmeren in een Amerikaanse haven.

Economisch gezien heeft de Amerikaanse ban waarschijnlijk geen grote gevolgen. Persbureau Reuters meldt op basis van ingewijden dat er vorig jaar in totaal zo'n 1800 Russische schepen aanmeerden. Dat lijkt misschien veel maar het gaat maar om een fractie van het totale scheepsverkeer. Biden heeft voorafgaand aan het besluit ook uitgebreid laten onderzoeken of de ban geen ernstige gevolgen heeft voor de toeleveringsketens van Amerikaanse bedrijven.

Eerder besloten de VS ook al om Russische vliegtuigen uit hun luchtruim te bannen. Daarnaast werd er een verbod ingesteld op Russische olie. Door die stap werd een groot deel van het scheepsverkeer met Rusland eigenlijk al geweerd. Veel Russische schepen die Amerikaanse havens aandoen vervoeren normaal gesproken namelijk olie.

Foto's

  • J.Roeland
    NOVA CURA
  • J.Roeland
    ALFA-NERO
  • J.Roeland
    ANCOLIA

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden