Clicky


Ajax bevestigt overstap Ten Hag naar Manchester United

Ajax bevestigt overstap Ten Hag naar Manchester United
21-04-2022 13:44 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - Trainer Erik ten Hag verhuist na dit seizoen van Ajax naar Manchester United. Beide clubs bevestigden donderdag de overstap van de 52-jarige coach, die sinds januari 2018 in Amsterdam werkt en met Ajax twee keer de 'dubbel' veroverde (in 2019 en 2021). Ten Hag ondertekent bij de Engelse grootmacht een contract voor drie jaar, met een optie op nog een seizoen.

"Ik ben blij dat het rond is en officieel bekend is gemaakt", zegt Ten Hag. "Die duidelijkheid is belangrijk. Maar ik heb maar één belang nu en dat zijn die laatste vijf wedstrijden. Ik wil op een mooie manier afsluiten, dus met het kampioenschap. Met de titel kwalificeren we ons rechtstreeks voor de Champions League. Daar hoort Ajax thuis."

Ajax voert de Eredivisie aan met 4 punten voorsprong op PSV. Afgelopen zondag verloor Ajax in de bekerfinale met 2-1 van de club uit Eindhoven. Ten Hag werd al wekenlang in verband gebracht met een overstap naar Manchester United, dat op zoek was naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen. Na het ontslag in november van Ole Gunnar Solskjaer werd de Duiter Ralf Rangnick aangesteld als interim-trainer om het seizoen af te maken.

Nog niet klaar

Ten Hag had bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2023. In een poging om de trainer uit Haaksbergen te behouden, bood Ajax hem recent contractverlenging aan. Ten Hag besloot echter in te gaan op het aanbod van Manchester United. Hij wilde zelf zijn overstap graag stilhouden tot na dit seizoen, maar de afgelopen weken lekte al van alles uit.

"Vierenhalf jaar is een mooie periode, maar we hadden Erik graag langer bij Ajax gehouden", zegt algemeen directeur Edwin van der Sar. "Hij gaat de stap maken naar een van de grootste clubs ter wereld, die in een fantastische competitie speelt. Wij zijn Erik sowieso veel dank verschuldigd voor wat hij tot nu toe met Ajax bereikt heeft, maar we zijn nog niet klaar. Voor nu tellen de laatste wedstrijden van het seizoen waarin we met zijn allen de landstitel willen prolongeren."