Clicky

 Deel flat ingestort in Bilthoven na gasexplosie, vier brandweerlieden gewond

Deel flat ingestort in Bilthoven na gasexplosie, vier brandweerlieden gewond [+foto's]
21-04-2022 11:42 | Binnenland | auteur ANP

BILTHOVEN - [update 16:34 uur] Het aantal gewonden bij de gasexplosie in een flatgebouw in Bilthoven donderdagochtend is opgelopen naar zeven. Dat meldde burgemeester Sjoerd Potters van De Bilt, waar Bilthoven onder valt, tijdens een persconferentie in het gemeentehuis donderdagmiddag. Alle slachtoffers zijn hulpverleners. Het gaat om vijf brandweermannen en twee agenten.

Vier van de slachtoffers zijn nog in het ziekenhuis. Zij hebben lichte of wat zwaardere verwondingen. "Dan moet je aan botbreuken denken", zei Jan Hazeleger, sectorcommandant brandweer bij de Veiligheidsregio Utrecht tijdens de informatiebijeenkomst.

"We zijn heel erg geschrokken", zei Potters, die spreekt van "een heftig incident". In eerste instantie was bekend dat er vier medewerkers van de brandweer gewond waren geraakt. Bij rioleringswerkzaamheden werd een gasleiding geraakt, waarna een deel van de 28 woningen in het gebouw werd ontruimd. Daarna volgde een kleine explosie, gevolgd door een grotere tweede. Die laatste gebeurde op het moment dat de hulpverleners het pand ingingen, aldus Hazeleger.

De woningen zijn allemaal van de Woonstichting SSW en zijn in 1965 gebouwd, waarna ze in 1995 gerenoveerd zijn. Directeur Danny Visser wilde tijdens de persconferentie niet vooruitlopen op de oorzaak, een onderzoek moet uitwijzen wat de toedracht van het ongeluk is. Hij spreekt van "een ramp voor alle bewoners van het wooncomplex".

Geen van de bewoners kan de nacht thuis doorbrengen, maar het gaat volgens Visser zeker lukken iedereen een maaltijd en een dak boven het hoofd te bieden voor de komende nacht. Mensen mogen zelf bepalen waar ze naartoe willen en als ze nergens terechtkunnen, zorgt SSW voor een alternatief. Er wordt gekeken naar oplossingen voor de korte en lange termijn, aldus Visser. Wanneer de bewoners terug kunnen keren, is nog onduidelijk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats