Clicky

 
Transport Online - Bedrijf achter KitKat en Maggi wil prijzen blijven verhogen

Bedrijf achter KitKat en Maggi wil prijzen blijven verhogen

Bedrijf achter KitKat en Maggi wil prijzen blijven verhogen
21-04-2022 10:24 | Financieel | auteur ANP

VEVEY - Voedingsmiddelenproducent Nestlé, bekend van onder meer chocoladerepen van KitKat en bouillonblokjes van Maggi, verwacht de rest van het jaar de prijzen te moeten blijven verhogen door de hoge inflatie. De kosten voor grondstoffen stegen eind vorig jaar al hard door het herstel van de coronacrisis en daar komen de effecten van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland nog bovenop.

Topman Mark Schneider spreekt van "verdere beprijzingsacties" om tegenvallers door de kostenstijging op te vangen. Eerder dit jaar kwam onder andere Albert Heijn in aanvaring met het Zwitserse concern, dat volgens de Nederlandse supermarktketen veel te hoge prijsverhogingen doorvoerde. Een tijdlang legde Albert Heijn daardoor geen nieuwe producten van Nestlé in de schappen.

De omzet van Nestlé steeg in het eerste kwartaal van 5,4 procent tot 22,2 miljard Zwitserse frank (21,5 miljard euro). Die omzetstijging dankten de Zwitsers deels aan de al doorgevoerde prijsverhogingen. Daarnaast verkocht Nestlé weer meer producten voor bijvoorbeeld cafés en restaurants nu lockdowns in veel landen zijn opgeheven. Over de winst deed Nestlé bij zijn kwartaalcijfers geen mededelingen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden