Clicky

 
Transport Online - Macron: belangen Le Pen verbonden met Rusland en Poetin

Macron: belangen Le Pen verbonden met Rusland en Poetin

Macron: belangen Le Pen verbonden met Rusland en Poetin
20-04-2022 23:36 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR/AFP

PARIJS - De belangen van de Franse presidentskandidaat Marine Le Pen zijn volgens de huidige president Emmanuel Macron verbonden met het leiderschap van Rusland. "U bent afhankelijk van de Russische regering en u bent afhankelijk van de heer Poetin", verweet Macron haar woensdag tijdens een verkiezingsdebat op tv.

Macron benadrukte dat andere partijen erin geslaagd zijn hun campagnes te financieren met Franse leningen, niet via een bank die verbonden is met Rusland. "Niemand van ons ging financiering zoeken bij een Russische bank, en zeker niet bij een bank die dicht bij de macht staat in Rusland", aldus het huidige staatshoofd.

Le Pen kreeg in 2014 een lening van een Russische bank voordat ze in 2017 meedeed met de presidentsverkiezingen. De rechtse politica antwoordde dat ze een politiek leider is die vrij is van externe invloeden en gaf aan dat ze naar een Russische bank was gestapt omdat "geen enkele Franse bank me een lening wilde geven".

Erkenning Krim

Macron wees zijn tegenstander er nog fijntjes op dat ze de Krim als Russisch grondgebied heeft erkend toen de Russen het Oekraïense schiereiland in 2014 annexeerden. "Volgens het internationaal recht erkennen we zelden gebieden die met geweld zijn geannexeerd", stelde de Franse leider.

Le Pen benadrukte dat ze alle sancties tegen Moskou steunt die zijn doorgevoerd sinds Rusland op 24 februari Oekraïne binnen is gevallen. Ook is ze voor levering van wapens aan Oekraïne. "De agressie waar Oekraïne het slachtoffer van is geworden, is onaanvaardbaar", zei de leider van Rassemblement national.

Le Pen beloofde tijdens het debat de salarissen in het land structureel te verhogen als ze wordt gekozen. "In het echte leven, als je een bank om een ​​lening vraagt, vragen ze naar je salaris, ze lachen om je subsidies. Ik stel voor om de lonen te verhogen", aldus Le Pen. "Het enige wat je doet is cheques uitdelen... mijn prioriteit is om de Fransen hun geld terug te geven."

Inflatiepremie

Om de inflatie te compenseren besloot de Franse regering minima een "inflatiepremie" van honderd euro te geven om de impact van stijgende energieprijzen en hogere kosten van levensonderhoud te verzachten.

De eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen werd 10 april gewonnen door Macron met bijna 28 procent van de stemmen, Le Pen kreeg ruim 23 procent. Beide politici maken zondag tijdens de tweede ronde uit wie de nieuwe president wordt. Volgens de laatste peilingen kan Macron momenteel rekenen op 56 procent van de stemmen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,211
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden