Clicky


 


Van Drimmelen weg bij adviesbureau om MeToo-affaire bij D66

Van Drimmelen weg bij adviesbureau om MeToo-affaire bij D66
20-04-2022 17:33 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De in opspraak geraakte D66-strateeg Frans van Drimmelen geeft zijn partijlidmaatschap op en legt zijn werk neer bij het adviesbureau Dröge en Van Drimmelen. Dat bevestigt hij na berichtgeving van het AD.

In een verklaring aan het AD erkent Van Drimmelen dat hij "domme dingen" heeft gedaan, zoals het aangaan van een buitenechtelijke relatie. Die duurde anderhalf jaar en eindigde in 2015, schrijft hij. "Ik heb daarna getracht in gesprek te raken door het sturen van berichten langs verschillende kanalen." Ook erkent hij dat hij "te lang, te hardnekkig en soms bijzonder onaardig" heeft geprobeerd een gesprek met de vrouw voor elkaar te krijgen. Van Drimmelen wordt onder meer beschuldigd van stalking, chantage en bedreiging.

"Dit gedrag heb ik te lang aangehouden", schrijft de D66-prominent. "Ik was verliefd, verbouwereerd, boos en heel ongelukkig met de situatie." Van Drimmelen schrijft "enorm spijt" te hebben en dat hij "onvoldoende rekening" heeft gehouden met de gevoelens van de vrouw met wie hij de buitenechtelijke relatie had.

Verontschuldiging

Ook kan Van Drimmelen zich "goed voorstellen" dat hij berichten stuurde waardoor de vrouw zich bedreigd voelde. Hij verontschuldigt zich aan de vrouw en anderen die hij gekwetst heeft.

Van Drimmelen schrijft dat hij zich nooit schuldig heeft gemaakt aan machtsmisbruik of seksuele intimidatie. Volgens hem is er sprake van een "in de media ontstane hetze" en zijn er "enorm veel onwaarheden over mij geschreven en gezegd".

De Volkskrant berichtte vorig weekend dat D66 een jaar lang conclusies over Van Drimmelen verzweeg. Uit het rapport zou naar voren komen dat Van Drimmelen zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Het bestuur heeft toegezegd opnieuw naar het onderzoek te kijken en komt vrijdag met een reactie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats