Clicky

 
Transport Online - Doorzoekingen in Emmen vanwege onderzoek naar faillissementsfraude

Doorzoekingen in Emmen vanwege onderzoek naar faillissementsfraude

Doorzoekingen in Emmen vanwege onderzoek naar faillissementsfraude
20-04-2022 17:30 | Binnenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

EMMEN - Op woensdag 20 april 2022 heeft de FIOD doorzoekingen verricht in een woning en een bedrijfspand in de gemeente Emmen. De verdachten van het strafrechtelijk onderzoek, waaronder een echtpaar van 34 en 37 jaar uit de gemeente Emmen, worden onder meer verdacht van faillissementsfraude, belastingfraude, valsheid in geschrifte en misbruik van covid-19 subsidies. Tijdens de doorzoekingen is er beslag gelegd op de administratie, digitale gegevensdragers, cryptovaluta, contant geld en een caravan.

Het onderzoek van de FIOD startte na een aangifte van faillissementsfraude door een curator. De man was bestuurder en aandeelhouder van verschillende besloten vennootschappen. Meerdere van zijn vennootschappen zijn failliet verklaard dan wel opgeheven via turbo-liquidaties, een snelle manier om een BV, stichting of andere vennootschap op te heffen. De curator deed onderzoek naar twee failliete vennootschappen. Ondanks herhaaldelijke verzoeken van de curator werden door de man onder meer niet de gevraagde inlichtingen of administratie verstrekt. De twee onderzochte failliete vennootschappen lieten voor bijna 3,2 miljoen euro aan onbetaalde crediteuren achter.

De FIOD verdenkt de vennootschappen ook van het opzettelijk doen van onjuiste aangifte omzetbelasting en het niet voeren van een administratie. Tijdens een boekenonderzoek door de Belastingdienst naar meerdere vennootschappen kwamen niet de volledige administraties naar boven. Er is door de vennootschappen vermoedelijk 106.995 euro te weinig omzetbelasting betaald.

Gefingeerd dienstverband

Tijdens het boekenonderzoek van de Belastingdienst naar één van de vennootschappen kwam ook een vermoedelijk gefingeerd dienstverband van de echtgenote naar voren. Met een waarschijnlijk valse werkgeversverklaring kon de vrouw een hypothecaire lening afsluiten. Ook zijn deze loongegevens vermoedelijk gebruikt voor het aanvragen en ontvangen van Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) en het aanvragen voor Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats