Clicky


Groot drugssmokkelnetwerk in Duitsland opgerold, elf arrestaties

Groot drugssmokkelnetwerk in Duitsland opgerold, elf arrestaties
20-04-2022 17:26 | Buitenland | auteur ANP

HANNOVER - Tijdens een gezamenlijke actie van de Duitse recherche, douane en het Openbaar Ministerie zijn woensdag 35 panden in diverse plaatsen doorzocht en elf verdachten aangehouden. Het zou gaan om leden van een internationale drugsbende uit de buurt van het Noord-Duitse Hannover. Ze worden verdacht van het smokkelen van onder meer ruim 23 ton cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar de Europese Unie, staat in een persbericht dat de opsporingsdiensten hebben vrijgegeven.

De arrestaties volgen na uitgebreide undercoveroperaties die in 2020 in gang zijn gezet. "Dit indrukwekkende succes toont aan dat we ons voortdurend richten op de grote deals in de georganiseerde drugshandel en is een bewijs van de functionerende samenwerking tussen Europese en internationale veiligheidsautoriteiten", zegt Friedo de Vries van de Duitse recherche in de deelstaat Nedersaksen.

Volgens De Vries zijn er ook huiszoekingen geweest in Nederland, België, Spanje en Paraguay. Donderdag worden tijdens een persconferentie de resultaten van de huiszoekingen in Duitsland en details van de acties in de andere landen bekendgemaakt.