Clicky

 
Transport Online - Boskalis verwerft groot exportkabelcontract

Boskalis verwerft groot exportkabelcontract

Boskalis verwerft groot exportkabelcontract
20-04-2022 09:00 | Offshore | auteur Redactie

PAPENDRECHT - Boskalis heeft een groot contract verworven voor het transport en de installatie van de exportkabels voor een groot offshore windpark. De waarde van dit contract voor Boskalis wordt als “substantieel” beschouwd. Voor Boskalis betekent dit dat de waarde van het contract tussen de 150 en 300 miljoen euro ligt, laat het bedrijf woensdag weten.

Het contract omvat het transporteren van de exportkabels waarbij Boskalis gebruik zal maken van zijn eigen zware-ladingschepen. Voor de installatie van drie 275kV AC-exportkabels met een gecombineerde totale lengte van meer dan 200 kilometer zal een van de N-klasse kabellegschepen voor ten minste negen maanden werkzaam zijn. De voorbereidende werkzaamheden zullen in de tweede helft van 2023 van start gaan, gevolgd door de kabelinstallatie-werkzaamheden in 2024.

De succesvolle staat van dienst van Boskalis op het gebied van offshore windparken kent zijn oorsprong in Europa en heeft zich de afgelopen jaren uitgebreid naar Azië en de Verenigde Staten. De strategie van Boskalis is erop gericht om in te spelen op de belangrijkste macro-economische factoren en het faciliteren van de energietransitie. Met dit project en via zijn opdrachtgever bevordert Boskalis de energietransitie middels de ontwikkeling van duurzame energie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden