Clicky

 
Transport Online - PvdA'er Henk Nijboer kandidaat om Ploumen op te volgen

PvdA'er Henk Nijboer kandidaat om Ploumen op te volgen

PvdA'er Henk Nijboer kandidaat om Ploumen op te volgen
19-04-2022 19:23 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - PvdA-Kamerlid Henk Nijboer heeft zich kandidaat gesteld voor het fractievoorzitterschap van zijn partij. Dat laat een woordvoerder van de partij weten. De sociaaldemocraten hebben een nieuwe fractievoorzitter nodig, sinds Lilianne Ploumen vorige week onverwacht opstapte.

Nijboer heeft zijn kandidatuur met een brief officieel kenbaar gemaakt aan zijn partijgenoten. Hij is vooralsnog de enige van de acht overgebleven PvdA-Kamerleden die zich kandidaat heeft gesteld. Andere leden van de fractie hebben tot en met donderdag de tijd om te beslissen of zij ook een gooi willen doen naar het leiderschap van de fractie. Vrijdag kiest de fractie de nieuwe voorzitter.

In een verklaring aan zijn partijgenoten spreekt Nijboer zich uit voor verdere samenwerking met GroenLinks, een lijn die onder Ploumen werd ingezet. "De afgelopen jaren heb ik me als financieel woordvoerder consequent ingezet voor een gezamenlijke tegenbegroting, ook recent weer met GroenLinks. Ook op het gebied van de volkshuisvesting heb ik samen met GroenLinks onderhandeld met het kabinet en zo bijvoorbeeld het Volkshuisvestingsfonds van 450 miljoen euro weten binnen te halen. In onze democratie, lokaal, provinciaal en landelijk, kun je alleen met samenwerking en vereende krachten iets bereiken."

Hoe die samenwerking er in de toekomst uit zou moeten zijn, is een zaak van de leden van beide partijen, benadrukt Nijboer. "Het gesprek daarover wil ik fatsoenlijk en met respect voor de verschillende opvattingen en ideeën in onze partij voeren." Maar zijn eigen standpunt is duidelijk. "De samenwerking van de afgelopen tijd smaakt wat mij betreft naar meer."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden