Clicky


 


NPO Radio 5 eert stervende Jan Rot met uitzending vol vrienden

NPO Radio 5 eert stervende Jan Rot met uitzending vol vrienden
19-04-2022 19:20 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - NPO Radio 5 eert vrijdag cabaretier en tekstschrijver Jan Rot met een speciale uitzending. In de zendtijd van het programma Volgspot praten collega's en vrienden over Rot en voeren zij werk van hem uit.

De uitzending, gepresenteerd door dj Astrid de Jong, vindt plaats in het weekend dat Rot oorspronkelijk een groot concert zou geven in het Luxor Theater in Rotterdam. Rot heeft kanker en maakte begin april bekend dat hij al zijn optredens moest annuleren omdat het onverwacht snel heel slecht met hem gaat. Hij zei toen nog een paar weken te leven te hebben.

De zanger en tekstschrijver is op de hoogte van de hommage-uitzending. In de uitzending is onder anderen zangeres Marjolein Meijers te gast, met wie Jan Rot jarenlang het duo An & Jan vormde. Ook is pianist Jakob Klaasse aanwezig, die al heel lang met Rot optreedt. Daarnaast zal Bill van Dijk zingen, met wie Rot in de musical De Palingvissers stond. Een speciale gast is Henkjan Smits, die in het begin van de carrière van Rot optrad als zijn 'plugger'.

Donaties

De 64-jarige Rot lanceerde zaterdag online zijn afscheidsalbum, I.P.V. KAARTEN. De plaat bestaat uit 21 nummers, deels nieuw materiaal en deels opnames waar hij met warme gevoelens aan terugdenkt.

Het Luxor Theater in Rotterdam biedt bezoekers die online kaartjes bestellen voor elke show in het theater de kans om geld te doneren aan zanger Jan Rot en zijn familie. Het theater deed dit op verzoek van bezoekers die graag iets willen doen voor Rot. In een interview in september zei Rot dat hij dit ook moest doen omdat hij zelfstandig ondernemer is en door de coronacrisis twee slechte jaren achter de rug heeft. "Ik ben een zzp'er. Dan moet je werken tot je erbij neervalt of echt niet meer kan", meldde hij toen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions