Clicky

 
Transport Online - Paternotte begrijpt vragen D66'ers over MeToo-affaire

Paternotte begrijpt vragen D66'ers over MeToo-affaire

Paternotte begrijpt vragen D66'ers over MeToo-affaire
19-04-2022 11:54 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - D66-fractievoorzitter Jan Paternotte begrijpt dat leden van zijn partij uitleg willen over de manier waarop het bestuur is omgegaan met een rapport over grensoverschrijdend gedrag door de invloedrijke partijstrateeg Frans van Drimmelen. "Wij leggen de lat voor onszelf hoog en of we die in dit geval gehaald hebben is dus de vraag."

Het partijbestuur kondigde afgelopen weekeinde aan het rapport nog eens te gaan bestuderen, naar aanleiding van berichtgeving over de zaak door de Volkskrant. Daarbij wordt ook gekeken naar een tot dusver vertrouwelijk gebleven bijlage, waarin veel hardere conclusies worden getrokken dan in het al openbare gedeelte.

Deze "nieuwe weging" moet duidelijk maken of de partij destijds de juiste conclusies heeft getrokken en daar voldoende "actie op heeft genomen", aldus Paternotte. Hij zegt "echt buikpijn" te hebben gekregen van de onthullingen van afgelopen weekeinde, omdat daaruit naar voren komt dat niet iedereen zich altijd veilig heeft gevoeld in de partij.

Kaag

Het partijbestuur concludeerde vorig jaar, een kleine maand voor de Tweede Kamerverkiezingen, dat onderzoek naar anonieme meldingen over Van Drimmelen geen bewijs had opgeleverd van seksuele intimidatie of machtsmisbruik. Wel was toen al bekend dat een deel van de bevindingen om privacyredenen vertrouwelijk werd gehouden. Dat gebeurde op verzoek van betrokkenen, zegt de partij.

In ieder geval het bestuur had als opdrachtgever toegang tot de vertrouwelijke bijlage, politiek leider Sigrid Kaag volgens de partij niet. Paternotte zelf heeft er naar eigen zeggen evenmin kennis van kunnen nemen. Hij weet niet of dat ook geldt voor anderen binnen de Tweede Kamerfractie of het campagneteam van Kaag.

Kaag sprak afgelopen weekeinde steun uit voor het besluit van het bestuur om "met nieuwe ogen te kijken naar beide delen van het rapport", maar was sindsdien niet beschikbaar voor vragen. De vicepremier en minister van Financiën is dinsdag vertrokken naar Washington waar zijn de rest van de week de voorjaarsvergadering bijwoont van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden