Clicky

 
Transport Online - Royal A-ware wil Belgisch zuivelbedrijf Olympia overnemen

Royal A-ware wil Belgisch zuivelbedrijf Olympia overnemen

Royal A-ware wil Belgisch zuivelbedrijf Olympia overnemen

LOPIK - Familiebedrijven in zuivel Olympia en Royal A-ware gaan een verregaande samenwerking aan, waarbij Royal A-ware de aandelen van Olympia overneemt. Olympia wordt onderdeel van de groep Royal A-ware. De families achter de zuivelbedrijven hebben hierover overeenstemming bereikt en hun voornemen ter goedkeuring voorgelegd aan de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA). Bestaande afspraken en voorwaarden voor medewerkers en leveraars van Olympia worden uiteraard gerespecteerd.

"Er zijn sterke overeenkomsten in de historiek en de filosofie van beide bedrijven. Royal A-ware is daarmee de perfecte partij voor ons. Met deze stap ontstaat een sterke financiële basis die zorgt voor stabiliteit en de continuïteit van Olympia garandeert. Samen met de familie Huygh en mijn broer Marc heb ik er alle vertrouwen in dat dit de beste keuze is voor onze medewerkers, leveraars en klanten", aldus Luc Van Impe, Executive Director van Olympia.

De samenwerking met Olympia is voor Royal A-ware een aanvulling op de bestaande activiteiten in België en creëert een sterke basis voor verdere groei. Jan Anker, CEO Royal A-ware: ‘De zuivelproducten die Olympia in Herfelingen produceert, zijn van oudsher een begrip in België en staan bekend om de goede kwaliteit. Het familiebedrijf van de familie Van Impe is in haar meer dan 100-jarige bestaan een begrip geworden binnen de Belgische zuivel. Dankzij het investeringsprogramma van de familie Huygh is Olympia de laatste jaren sterk gemoderniseerd en klaar voor verdere groei. We zijn dan ook blij dat Luc en Marc Van Impe en Kris Huygh met hun expertise verbonden blijven aan Olympia.’

Olympia produceert een breed scala aan producten: melk, melkconcentraat, verse en houdbare room, boter, desserts, basis voor ijsbereidingen, enz. Dagelijks wordt melk opgehaald uit de provincies Vlaams- en Waals-Brabant, Oost-Vlaanderen, Henegouwen en Namen.

Royal A-ware is een Hollands familiebedrijf, gespecialiseerd in het produceren, rijpen, versnijden en verpakken van kaas en andere verse foodproducten zoals dagverse zuivel, tapas en melkpoeder. Royal A-ware is een ondernemende en klantgedreven organisatie, creatief en innovatief in het creëren van kortere, duurzamere agri-food ketens met haar (internationale) ketenpartners.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,211
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden