Clicky

 
Transport Online - D66 komt vrijdag met conclusies in zaak grensoverschrijdend gedrag

D66 komt vrijdag met conclusies in zaak grensoverschrijdend gedrag

D66 komt vrijdag met conclusies in zaak grensoverschrijdend gedrag
18-04-2022 15:38 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Het partijbestuur van D66 komt vrijdag met conclusies over de affaire rond grensoverschrijdend gedrag binnen de partij. Dat valt te lezen in een verklaring van het bestuur maandag.

De Volkskrant onthulde zaterdag dat een prominent partijlid zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Die conclusie kwam uit een vertrouwelijk rapport dat het bestuur al een jaar in handen heeft. In een openbaar deel van hetzelfde rapport was die conclusie over partijprominent Frans van Drimmelen juist niet te lezen.

Leden van de partij eisten maandag in een open brief dat het bestuur en partijleider Sigrid Kaag snel met duidelijkheid komen. Het bestuur gaf in het weekeinde al aan met een "nieuwe weging" van beide delen van het rapport te willen komen. "Het bestuur is voornemens vrijdag 22 april de leden te informeren over de conclusies van de nieuwe weging", staat in de nieuwe verklaring.

In de open brief eisten de leden ook een bijeenkomst waar het bestuur verantwoording aflegt en vragen beantwoordt. Het bestuur zegt "zeer bereid" te zijn om met de leden in gesprek te gaan. "Meer informatie over hoe we dat organiseren, zullen we eveneens vrijdag met de leden delen."

Eerder werd bekend dat Van Drimmelen zijn werkzaamheden bij adviesbureau Dröge en Van Drimmelen voor onbepaalde tijd heeft neergelegd. Dat valt te lezen in een korte verklaring die op de website van het adviesbureau is geplaatst. "Afgelopen zaterdag kwam de Volkskrant in een artikel terug op een onderzoek door Bureau BING naar grensoverschrijdend gedrag binnen D66, waarbij onze collega Frans genoemd wordt", aldus de verklaring. "De situatie is uiterst pijnlijk, verdrietig en schadelijk voor alle betrokkenen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden