Clicky

 
Transport Online - Oekraïense gouverneur: doden bij raketaanvallen op Lviv

Oekraïense gouverneur: doden bij raketaanvallen op Lviv

Oekraïense gouverneur: doden bij raketaanvallen op Lviv
18-04-2022 10:42 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

LVIV - De West-Oekraïense stad Lviv is maandagochtend geraakt door meerdere raketten, melden de Oekraïense autoriteiten. Daarbij zijn volgens de gouverneur van de regio zeven doden en elf gewonden gevallen. Onder de gewonden is een kind.

Drie gewonden verkeren in kritieke toestand, laat gouverneur Maksim Kositski weten. Hij heeft ook gezegd dat vier raketten neerkwamen op militaire doelwitten en op een plek waar autobanden worden vervangen. Andere autoriteiten hebben gezegd dat raketten zijn ingeslagen nabij een treinstation en andere spoorwegfaciliteiten. Het treinverkeer lag korte tijd stil.

Een presidentiële adviseur heeft de aanvallen snel veroordeeld. Hij had het echter over vijf "krachtige" raketaanvallen. "De Russen gaan door met barbaarse aanvallen op Oekraïense steden vanuit de lucht, waarbij ze cynisch aan de hele wereld hun "recht" verklaren om Oekraïners te vermoorden", schreef hij op Twitter.

Toevluchtsoord

Lviv is eerder het doelwit geweest van aanvallen, maar minder vaak dan andere steden. De stad, niet ver van de grens met Polen, is daarom een toevluchtsoord voor vluchtelingen geworden. Meerdere landen hebben vanwege de oorlog hun ambassades van Kiev naar het veiligere Lviv verhuisd.

De Russische grondtroepen focussen zich sinds enkele weken in Oekraïne op de oostelijke regio's, terwijl andere gebieden met raketten worden bestookt. Het Russische ministerie van Defensie heeft tegen het Russische persbureau TASS verklaard dat in de nacht van zondag op maandag 315 Oekraïense doelen zijn geraakt. Er zouden onder meer vier depots met wapens en militaire uitrusting zijn vernietigd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions