Clicky

 
Transport Online - D66'er Van Drimmelen legt werk neer na onthulling Volkskrant

D66'er Van Drimmelen legt werk neer na onthulling Volkskrant

D66'er Van Drimmelen legt werk neer na onthulling Volkskrant
18-04-2022 10:35 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Het prominente D66-lid Frans van Drimmelen heeft zijn werkzaamheden bij adviesbureau Dröge en Van Drimmelen voorlopig neergelegd. Dat valt te lezen in een korte verklaring die op de website van het adviesbureau is geplaatst.

Van Drimmelen raakte dit weekend opnieuw in opspraak, na berichtgeving in de Volkskrant. Daaruit bleek dat de invloedrijke partijstrateeg zich in het verleden wel degelijk schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Een vertrouwelijk deel van een rapport naar de kwestie, waarin deze conclusie wordt getrokken, is al een jaar in handen van de partijtop. In een openbaar deel van het rapport, dat vorig jaar wél openbaar werd gemaakt, staat die conclusie niet.

"Afgelopen zaterdag kwam de Volkskrant in een artikel terug op een onderzoek door Bureau BING naar grensoverschrijdend gedrag binnen D66, waarbij onze collega Frans genoemd wordt", aldus de verklaring. "De situatie is uiterst pijnlijk, verdrietig en schadelijk voor alle betrokkenen."

"Binnen ons bureau is door de partners over de publicatie en de ontwikkelingen daaromtrent gesproken. Na dit overleg is gezamenlijk besloten dat Frans zijn werkzaamheden voorlopig neerlegt."

Het partijbestuur liet zondag weten opnieuw naar het rapport te gaan kijken. De bestuursleden willen de stukken "wegen om te bezien of zij daar eventueel andere conclusies uit trekken dan eerder is gedaan", zei de partij in een verklaring.

D66-leider Sigrid Kaag zei dit weekeinde in een reactie dat "D66 een veilige partij moet zijn voor iedereen. Waar sprake is van seksuele intimidatie, machtsmisbruik of grensoverschrijdend gedrag moet de partij ingrijpen. Daarom steun ik het besluit van het huidige bestuur om met nieuwe ogen te kijken naar beide delen van het rapport".

In een open brief roepen raadsleden, bestuurders en andere (actieve) partijleden de partij ondertussen op snel openheid van zaken te geven. De ondertekenaars willen dat het vertrouwelijke rapport geanonimiseerd openbaar wordt gemaakt. Ook willen de ondertekenaars binnen drie weken een bijeenkomst waar de partijleiding vragen beantwoordt en verantwoording aflegt.

De brief was maandag rond 10.00 uur ruim 180 keer ondertekend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,211
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden