Clicky

 
Transport Online - 16 aanhoudingen bij bekerfinale, Ajax-bussen teruggestuurd

16 aanhoudingen bij bekerfinale, Ajax-bussen teruggestuurd

16 aanhoudingen bij bekerfinale, Ajax-bussen teruggestuurd
17-04-2022 16:55 | Sport | auteur ANP

ROTTERDAM - [update 23:25 uur] De politie heeft tot dusver zestien personen aangehouden bij de bekerfinale zondag tussen Ajax en PSV in De Kuip in Rotterdam. Een politiewoordvoerder stelt dat de aanhoudingen zijn verricht voor onder meer het gooien van vuurwerk en kleine vechtpartijtjes. Ook zijn voor de wedstrijd twee bussen met Ajax-supporters teruggestuurd.

Buiten De Kuip zijn elf mensen aangehouden en daarbinnen vijf. Voor de wedstrijd werd onder meer vanuit een bus met PSV-supporters vuurwerk gegooid naar een politiebusje. De politie te paard voerde daarna enkele charges uit tegen de supporters.

Verder bevestigde een politiewoordvoerder berichtgeving van RTV Rijnmond dat voor de wedstrijd vier bussen met Ajax-supporters op de A15 bij Rhoon aan de kant waren gezet. De supporters maakten gebruik van een combiregeling en daarbij hoort ook fouillering door stewards. "We hadden informatie gekregen dat een groep zich moedwillig niet had laten fouilleren en daarom hebben we die bussen aan de kant gezet."

Twee bussen mochten na controle doorrijden en kwamen met vertraging bij De Kuip aan. De twee andere bussen zijn onder begeleiding van de Amsterdamse politie teruggestuurd naar Amsterdam omdat supporters drugs bij zich hadden.

PSV won de KNVB-beker voor de tiende keer door Ajax in de finale met 2-1 te verslaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden