Clicky

 
Transport Online - Lange file bij Pools-Belarussische grens door EU-sancties

Lange file bij Pools-Belarussische grens door EU-sancties

Lange file bij Pools-Belarussische grens door EU-sancties
17-04-2022 15:19 | Buitenland | auteur ANP

WARSCHAU - Bij de Pools-Belarussische grens is een lange file ontstaan met voornamelijk Russische en Belarussische vrachtwagens die de Europese Unie proberen te verlaten, meldt de BBC. Als gevolg van sancties die werden afgekondigd vanwege de Russische invasie in Oekraïne hadden de vrachtwagenchauffeurs tot en met zaterdag de tijd om de EU te verlaten.

Vlak voor het verstrijken van de deadline bereikte de file zijn hoogtepunt. Doordat er een rij van 80 kilometer was ontstaan, moesten chauffeurs tot wel 33 uur wachten om de grens over te kunnen steken. In de loop van zondag was de wachttijd afgenomen tot ongeveer 12 uur.

De EU heeft vrijwel alle vrachtwagens uit Rusland en Belarus, een belangrijke Russische bondgenoot, verbannen. Vrachtwagens die medicijnen, post en producten van aardolie vervoeren zijn uitgezonderd van de maatregel.

Volgens de BBC zijn er echter nog steeds veel vrachtwagenchauffeurs uit de twee landen die de EU nog niet hebben verlaten. Het is onduidelijk wat de gevolgen zijn voor deze chauffeurs. Een mogelijkheid is dat hun voertuigen in beslag worden genomen. De vrees bestaat dat dit tot tegenmaatregelen van Rusland en Belarus zal leiden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats