Clicky

 
Transport Online - China Eastern vliegt weer met type Boeing van crash in maart

China Eastern vliegt weer met type Boeing van crash in maart

China Eastern vliegt weer met type Boeing van crash in maart
17-04-2022 13:26 | Buitenland | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

SHANGHAI - China Eastern Airlines vliegt weer met het type Boeing waarvan eind maart een toestel van de maatschappij neerstortte. Dat blijkt uit data van vluchtentrackersite Flightradar24. China Eastern hield de Boeing 737-800, waarvan het er meer dan 200 heeft, een paar weken aan de grond.

Zondag vloog een toestel van Kunming naar Chengdu. Daarvoor gebruikte China Eastern de 737-800 ook al weer in wat leek op testvluchten.

Bij een ongeluk op 21 maart kwamen alle 132 inzittenden van een Boeing 737-800 van China Eastern om het leven. Het ging om een binnenlandse vlucht in de bergen bij Wuzhou, een stad in de zuidelijke regio Guangxi. Het is nog steeds niet duidelijk wat de oorzaak is van de crash. Het toestel vloog op grote hoogte toen het opeens met hoge snelheid naar beneden dook en is neergestort. De beide zwarte dozen zijn gevonden en worden onderzocht in de Verenigde Staten.

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft haar vloot van zo'n dertig vliegtuigen van het type Boeing 737-800 niet aan de grond gehouden vanwege de crash. Bij prijsvechter Transavia van Air France-KLM worden ook nog eens ongeveer negentig van de toestellen gebruikt. Overigens is China Eastern Airlines een aandeelhouder van Air France-KLM, met een belang van bijna 10 procent.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden