Clicky

 
Transport Online - Moskou claimt Marioepol te hebben ontdaan van Oekraïense troepen

Moskou claimt Marioepol te hebben ontdaan van Oekraïense troepen

Moskou claimt Marioepol te hebben ontdaan van Oekraïense troepen
16-04-2022 23:42 | Buitenland | auteur ANP

MOSKOU - Het Russische ministerie van Defensie claimt Marioepol "geheel te hebben schoongeveegd". De staatspersbureaus Tass en RIA maakten zaterdagavond bekend dat er geen Oekraïense troepen meer actief zijn in het stedelijk gebied van de havenstad. Slechts enkele leden van het Azovbataljon, die zich hebben verschanst op een industrieel complex, houden nog stand maar zijn volledig afgesneden van de buitenwereld.

In totaal zouden nu 23.367 Oekraïense soldaten en huurlingen zijn geëlimineerd sinds het begin van de oorlog. Volgens de Russische Defensiewoordvoerder Igor Konasjenkov zijn er alleen al in Marioepol, dat grotendeels in puin ligt, 4000 gesneuveld. Bijna 1500 militairen zouden zich tot dusver hebben overgegeven. Bewijzen daarvoor leverde hij niet.

Kiev had eerder al laten weten dat de situatie in Marioepol "erg moeilijk" was en de humanitaire crisis onverminderd groot. President Volodimir Zelenski dreigde zaterdagavond laat op een Oekraïense nieuwssite met terugtrekking uit het vredesoverleg met Rusland als de strijders die nog vastzitten in Marioepol maar met wie nog wel contact is, worden geëxecuteerd.

"Waar ze nu mee bezig zijn, dat kan een eind maken aan onderhandelingen in welke vorm dan ook. Er lopen daar manschappen rond die hen absoluut haten en ik denk niet dat ze hun levens zullen sparen", aldus Zelenski. De Russen noemen de nationalistische commando's van het Azovbataljon steevast nazi's. Het Kremlin begon "de speciale militaire operatie", zoals de invasie en oorlog wordt genoemd, onder meer om Oekraïne te denazificeren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden