Clicky

 Vastgelopen vrachtschip met dieselolie losgetrokken

Vastgelopen vrachtschip met dieselolie losgetrokken  [+foto]
16-04-2022 10:24 | Incidenten | auteur ANP

WAGENINGEN - [update 19:02 uur] De olietanker die vrijdagavond was vastgelopen in de Nederrijn bij Wageningen is laat op de zaterdagmiddag losgetrokken. Om het 110 meter lange schip los te krijgen werd de stuw bij Amerongen zaterdag afgesloten. Dat is gelukt, het schip is inmiddels in de haven van Wageningen en de rivier is weer vrij voor scheepsverkeer, liet een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten.

Het schip met 2000 ton diesel aan boord moest vrijdagavond achteruit de haven in varen, wat verplicht is voor alle schepen met een gevaarlijke lading aan boord. De schipper vergiste zich in de sterkte van de stroming en kwam vast te zitten. Na meerdere pogingen met een sleepboot om het schip los te krijgen, werd besloten de stuw bij Amerongen te sluiten. Daardoor kwam het waterpeil omhoog en nam de stroomsterkte af.

Het schip is niet beschadigd en heeft dubbele wanden, waardoor er geen gevaar was van uitstroming van de stoffen aan boord, aldus de woordvoerder. Scheepvaartverkeer dat op weg was naar Amsterdam werd omgeleid via het Amsterdam-Rijnkanaal en de Waal. Schepen op weg naar Rotterdam moesten omvaren via het Pannerdensch Kanaal en de Waal.

Foto's

  • Kyle
  • Fremantle Highway
  • Fremantle Highway
  • Fremantle Highway
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions