Clicky

 
Transport Online - 19-jarige gedetineerde doodgestoken in jeugdgevangenis Den Hey-Acker Breda

19-jarige gedetineerde doodgestoken in jeugdgevangenis Den Hey-Acker Breda

19-jarige gedetineerde doodgestoken in jeugdgevangenis Den Hey-Acker Breda
15-04-2022 17:58 | Binnenland | auteur ANP

BREDA - [update 19:19 uur] Een 19-jarige gedetineerde is vrijdag overleden door een steekpartij in jeugdgevangenis Den Hey-Acker in Breda, zo meldt de politie. Een 20-jarige is gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft een 18-jarige gedetineerde opgepakt.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd. De melding van de steekpartij kwam rond 15.15 uur binnen. Volgens Omroep Brabant waren er daarna agenten met kogelwerende vesten op het terrein aanwezig.

De jeugdgevangenis kwam enkele maanden geleden nog in het nieuws nadat een jongere die vastzat ontsnapte en uiteindelijk door de politie werd doodgeschoten in België. De jonge gedetineerde had een vuurwapen en gijzelde hiermee personeelsleden van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

DJI laat vrijdagavond weten dat de familie van het slachtoffer inmiddels op de hoogte is gebracht. Over de aanleiding van de steekpartij worden vanwege het lopende onderzoek geen mededelingen gedaan. Volgens DJI zijn de directie en het personeel van de jeugdgevangenis "erg aangeslagen door deze afschuwelijke gebeurtenis". Voor de direct betrokkenen is nazorg geregeld.

Het incident wordt ook onderzocht door de Inspectie Justitie en Veiligheid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden