Clicky


Busmaatschappij FlixBus hervat reizen naar Oekraïne

Busmaatschappij FlixBus hervat reizen naar Oekraïne
15-04-2022 11:09 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP/DPA

DEN HAAG - Busmaatschappij FlixBus gaat busreizen naar Oekraïne hervatten. Volgens een verklaring van de Oekraïense overheid en FlixBus zelf kunnen reizigers binnenkort onder meer weer naar de hoofdstad Kiev reizen.

De busmaatschappij zegt dat steeds meer mensen teruggaan naar Oekraïne: ongeveer de helft van de mensen die Oekraïne hebben verlaten, wil volgens FlixBus terugkeren. Het bedrijf wil daarom een "veilige, comfortabele en betaalbare" reis mogelijk maken. Op de website van de busmaatschappij zijn al reizen te boeken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om dinsdag van Maastricht naar Kiev te reizen, met een overstap in Warschau. Bij de reis staat een indicatie dat de bus "halfvol" zit.

Een woordvoerder van FlixBus laat weten dat er behalve naar Kiev gereden wordt naar zeven andere Oekraïense steden, waaronder Lviv. Met ingang van maandag is het mogelijk om vanuit Nederland te reizen naar die Oekraïense bestemmingen, met een overstap in Warschau of Praag.

Volgens de zegsman zijn de bussen die maandag vanuit Maastricht via Warschau naar Kiev rijden al zo goed als volgeboekt. Hetzelfde geldt voor de bussen die vanuit Amsterdam naar de Oekraïense hoofdstad rijden via Praag. FlixBus ziet de vraag naar tickets toenemen, maar het is onduidelijk of de reizigers die in Nederland opstappen doorreizen naar Kiev of de bus verlaten in een van de overstapplaatsen.

Vanwege de oorlog in Oekraïne werden de busroutes eerder gestaakt. Oekraïense busmaatschappijen die reizigers het land in brengen, beweren volgens de woordvoerder van FlixBus dat het momenteel veilig genoeg is om de Oekraïense grens te passeren. Volgens de website van de Rijksoverheid is de kleurcode van het reisadvies in Oekraïne rood: "Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions