Clicky

 
Transport Online - NVWA neemt koffers vol glasaal in beslag op Schiphol

NVWA neemt koffers vol glasaal in beslag op Schiphol

NVWA neemt koffers vol glasaal in beslag op Schiphol
14-04-2022 12:00 | Algemeen | auteur Redactie

SCHIPHOL - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft maandag 11 april in samenwerking met de Douane, Schiphol Security en de Koninklijke Marechaussee 105 kilo glasaal in beslag genomen op luchthaven Schiphol. De beschermde babypalingen werden aangetroffen in de koffers van drie passagiers. Zij waren op doorreis van Portugal naar Maleisië. De drie zijn aangehouden en in verzekering gesteld. De NVWA maakt proces-verbaal op.

De bagage van de verdachten trok de aandacht van medewerkers van Schiphol Security. De gewaarschuwde Douane vond zakken gevuld met water en kleine aaltjes in acht koffers. Omdat het vermoedelijk om glasaal ging, werd ook de NVWA ingeschakeld. Ondertussen zocht de Koninklijke Marechaussee de passagiers bij de koffers en hield de twee mannen en een vrouw uit Maleisië aan.

Inspecteurs van de NVWA constateerden dat er in totaal 105 kilo glasaal in de koffers zat. Dat komt neer op zo’n 300.000 aaltjes. De inspecteurs hebben die in beslag genomen. De diertjes worden in Nederlandse wateren losgelaten.

Beschermd

Paling is een beschermde diersoort. Om de palingstand te verbeteren wordt er in Nederland onder andere glasaal uitgezet. De export van paling - en dus ook van glasaal - is aan strenge regels gebonden. Zonder een CITES-uitvoervergunning is export verboden.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden