Clicky

 
Transport Online - Medvedev waarschuwt voor NAVO-lidmaatschap Finland en Zweden

Medvedev waarschuwt voor NAVO-lidmaatschap Finland en Zweden

Medvedev waarschuwt voor NAVO-lidmaatschap Finland en Zweden
14-04-2022 10:43 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

MOSKOU - De voorzitter van de Russische veiligheidsraad, Dmitri Medvedev, heeft gewaarschuwd dat praten over een niet-nucleaire status van de Oostzee verder zinloos is, als Finland en Zweden lid van de NAVO worden. Persbureau TASS berichtte dat oud-president Medvedev niet onder de indruk is van de plannen in de twee landen zich bij het NAVO-bondgenootschap aan te sluiten. "We hebben dan enkel een paar meer tegenstanders", aldus Medvedev.

Er wordt al decennia gezinspeeld op een Baltische of Oostzee-zone waarin alle betrokken landen geen kernwapens zouden mogen hebben. Dat zou het risico op een nucleaire escalatie van een conflict tussen Rusland en de NAVO moeten verminderen.

Rusland heeft aan de Oostzee in Kaliningrad een grote marinehaven die het hoofdkwartier is van de Baltische Vloot. De tweede stad van het land, Sint-Petersburg, ligt aan Oostzee-wateren. Met een NAVO-lidmaatschap van Finland en Zweden wordt de hele Oostzee een soort binnenzee van de NAVO, op een stukje Finse Golf bij Sint-Petersburg en circa 120 kilometer kustlijn bij Kaliningrad na.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden