Clicky

 
Transport Online - Lichte daling luchtvracht voor Brussels Airport

Lichte daling luchtvracht voor Brussels Airport

Lichte daling luchtvracht voor Brussels Airport
14-04-2022 09:36 | Luchtvracht | auteur Redactie | Esther van der Wal

ZAVENTEM - In maart is het totale vrachtvervoer op Brussels Airport licht gedaald met 3 procent ten opzichte van maart 2021. De luchtvrachtvolumes bleven stabiel met +0.1 procent.

Het volvrachtsegment kent een daling van 10 procent terwijl cargo aan boord van passagierstoestellen stijgt met 81.4 procent door de toename van het aantal passagiersvluchten.

De expressdiensten zien een daling met 10 procent door een afzwakkende groei van de e-commercemarkt in West-Europa en de tijdelijke verschuiving van DHL-vluchten naar andere regionale hubs. De getruckte volumes kennen een daling met 13 procent. 

Azië blijft de grootste exportregio maar en is de tweede grootste regio voor import. Afrika is voor de tweede maand op rij de grootste importregio, met volumes die 30 procent hoger liggen dan vorig jaar. 

In maart werd de mijlpaal bereikt van 1 miljard afgehandelde Covid-19-vaccins op Brussels Airport. Sinds de start van de wereldwijde distributie van vaccins in november 2020 is Brussels Airport een voorkeurshub voor dit belangrijke en delicate farmatransport. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions