Clicky

 
Transport Online - Verdachte opgepakt voor schietpartij in metro New York

Verdachte opgepakt voor schietpartij in metro New York

Verdachte opgepakt voor schietpartij in metro New York
13-04-2022 20:28 | Buitenland | auteur ANP

NEW YORK - De verdachte van een schietpartij in de metro van New York is opgepakt in het stadsdeel Manhattan. De politie was sinds het incident dinsdag naar hem op zoek. Het gaat om de 62-jarige Frank James.

Agenten arresteerden de verdachte op straat. Het wapen dat hij gebruikte, werd in 2011 gekocht in de staat Ohio. De politie heeft ook meegedeeld dat James negen keer eerder was aangehouden in de staat New York en drie keer in het aangrenzende New Jersey. Dat was voor onder meer seksueel overschrijdend gedrag, huisvredebreuk, bezit van inbraakgereedschap en wanordelijk gedrag.

Bij de schietpartij tijdens de ochtendspits in het stadsdeel Brooklyn raakten ruim twintig mensen gewond. De schutter was in de metro toen hij vlak voor aankomst in een station een gasmasker opzette en rookbommen liet afgaan. Toen opende hij het vuur met een semiautomatisch wapen en loste hij 33 schoten.

Tien passagiers werden geraakt door kogels. Vijf van hen liggen in kritieke maar stabiele toestand in het ziekenhuis. Dertien anderen raakten gewond toen ze op de vlucht sloegen. Beelden van vlak na de schietpartij laten zien dat passagiers in paniek de met rook gevulde metro ontvluchten.

Burgemeester Eric Adams had inwoners van de miljoenenstad opgeroepen "waakzaam" te zijn, maar hij zei ook dat er geen bewijs is dat de dader een handlanger had. Het motief van de schutter is nog niet bekend. De politie doet onderzoek naar onder meer James' uitlatingen op sociale media. Hij had online onder meer kritiek geuit op Adams.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden