Clicky

 
Transport Online - FNV-leden akkoord met nieuwe cao voor afhandelaars op luchthavens

FNV-leden akkoord met nieuwe cao voor afhandelaars op luchthavens

FNV-leden akkoord met nieuwe cao voor afhandelaars op luchthavens
13-04-2022 16:35 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - Personeel dat zich op Nederlandse luchthavens bezighoudt met de afhandeling van bagage en passagiers krijgen voor het eerst te maken met een sectorbrede cao. Leden van vakbond FNV stemden in met de afspraken die voor de meeste afhandelaars in de sector moeten gaan gelden. Een van de voorwaarden die is gesteld is dat medewerkers een startloon van 14 euro per uur krijgen, aldus de bond.

Naast de loonsverhoging is onder meer ook afgesproken dat de jeugdloonschalen verdwijnen en dat de onregelmatigheidstoeslag blijft bestaan. Ook is er een regeling voor oudere werknemers die minder willen gaan werken afgesproken. Verder worden roosters verbeterd.

Alleen al op Schiphol zijn volgens FNV zeven afhandelaars actief. Zes van de zeven hebben ingestemd met de sectorbrede overeenkomst. De vakbond is daar blij mee, omdat daarmee mensen onder dezelfde voorwaarden aan het werk gaan. Daarmee zijn arbeidsvoorwaarden geen onderdeel meer van de concurrentieslag op de luchthavens.

FNV roept luchthavenuitbater Schiphol Group op om voor alle bedrijven die actief zijn op de luchthaven minimale kwaliteitseisen te gaan stellen. Een woordvoerder van Schiphol geeft aan blij te zijn dat de partijen tot een cao voor de afhandelaars zijn gekomen. Daardoor werken volgens het luchthavenbedrijf alle grote personeelsgroepen volgens een collectieve overeenkomst. De exploitant deelt ook de oproep van FNV voor minimale kwaliteitseisen en verwacht daarover snel met FNV over van gedachte te wisselen tijdens regulier overleg.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden