Clicky

 
Transport Online - Airbus wil geen verbod op titanium uit Rusland

Airbus wil geen verbod op titanium uit Rusland

Airbus wil geen verbod op titanium uit Rusland
12-04-2022 19:04 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

TOULOUSE - De Europese vliegtuigfabrikant Airbus pleit ervoor om titanium uit Rusland niet te boycotten. Het metaal is volgens topman Guillaume Faury erg belangrijk voor de luchtvaartindustrie, terwijl een importverbod Rusland amper pijn zou doen.

"Dit zou een kleine impact hebben op Rusland en grote gevolgen voor andere landen en de luchtvaartindustrie", zei Faury op de algemene aandeelhoudersvergadering van Airbus. Om die reden vindt hij sancties tegen titanium uit Rusland "niet geschikt".

Airbus zelf heeft volgens Faury genoeg voorraden aan titanium opgebouwd om op de korte en middellange termijn door te kunnen produceren als de EU besluit titanium uit Rusland in de ban te doen. Het bedrijf is tot nu toe nog in staat om het metaal te kopen van de Russische metalenproducent VSMPO-AVISMA. Rusland is goed voor ongeveer de helft van alle titanium die Airbus nodig heeft.

Boeing

Boeing, de Amerikaanse rivaal van Airbus, is wel gestopt met de import van titanium uit Rusland. Airbus is volgens Faury bezig meer titanium van andere producenten dan Russische te vinden.

Titanium is geliefd in de luchtvaart omdat het relatief licht is. Daarnaast verroest het minder snel en blijft het materiaal stijver dan andere metalen bij temperatuurwisselingen. Tot nu toe hebben EU-landen titanium uit Rusland nog niet verboden.

Foto's

 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,987
  Diesel1,758

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions